Poolrengöring – Hur man rengör en swimmingpool

så rengör du din pool enkelt genom att dammsuga din swimmingpool

Hur funkar en poolrengöring? Pooler är ett bra sätt att svalka sig och ha kul under de varmare sommarmånaderna. Allt eftersom försäljningen av simbassänger har ökat under åren, lär sig allt fler konsumenter hur de ska göra för att hålla sina badplatser i gott skick inför familj och gäster. Oavsett om konsumenten har valt en swimming pool ovan mark eller investerat i en nergrävd, finns det allmänna tips och råd som alla bassängägare bör känna till när det gäller poolrengöring, underhåll och skötsel.

Dammsuga poolen

Bassänger som har blivit gröna eller svarta är tecken på att de har försummats och behöver särskild behandling innan de är redo att användas av människor igen. Det första ägaren bör göra är att rensa bort allt stort och smått skräp som kan tas upp med ett håv. Dessa stora håvar är i allmänhet mer effektiva på att ta bort skräp än en enkel sil. Medan håvarna rör om vattnet i poolen, kan vattnet se värre ut än det gjorde innan, men all materia måste tas bort från simbassängens vatten. Det är särskilt viktigt för ägarna att undvika att dammsuga bassängens botten om bottenytan inte är synlig eller om den är full med skräp. Om det finns skräp på botten kan det täppa till dammsugaren och orsaka ägarna kostnader på hundratals kronor i reparationer och utbyten.

PH-nivåer

Alkalinitet och pH-nivåer ska kontrolleras, underhållas och justeras. Om ägaren är osäker på innehållet i vattnet, finns det många lokala poolföretag som kan komma ut och testa vattnet eller ge konsumenten möjlighet att lämna in prover så att ett diagnostiskt test kan göras. Om en utomhuspool är mycket smutsig, kan ägarna behöva hälla i flera liter klor under flera dagars tid för att vattnet ska återgå till sin normala nivå. Lokala poolföretag kan också bistå med speciella kemikalier och behandlingar för badområdet, men det är särskilt viktigt att använda klor i en mycket smutsig simbassäng.

Intensivrengöring

Många ägare gör en intensiv poolrengöring på 24 timmar och returspolar den sedan 3-5 gånger per dag för ett snabbt resultat. Medan grönt eller grumligt blått vatten snabbt kan täppa till ett bassängfilter går det desto fortare att rensa en simbassäng ju fler gånger den returspolas. Med tillägg av klor bör bassängen rensas upp inom en vecka. Om detta inte sker kan det finnas ett problem med filtret eller resturspolningsprocessen. Det kan vara klokt att fråga en simbassängspecialist eller en lokal verksamhet med erfarenhet av bassängvatten i detta läge.

Om poolen rensas upp inom 5-7 dagar, kanske ägare kan se skräpet som tidigare låg på bassängens botten. Vissa konsumenter föredrar att få professionell bottensugning av sina bassänger, en process som kan spara pengar när det gäller filterreparationer och utbyten. Genom att följa dessa tips, kan poolägare göra sig redo för att underhålla sina simbassänger efter bästa förmåga i sommar och i tid till nästa pool-party!

Från städteam 2 på Flyttstädning Stockholm