Så dammar du som ett proffs

så dammar du huset bäst

Damma är en av dessa hushållssysslor som ingen vill göra eftersom det kräver uppmärksamhet på detaljer och är en långsamt fortgående process. Men oavsett hur obehaglig en uppgift kan vara, så är det en som inte kan undvikas, ju högre damm nivåer i huset desto obehagligare ser det ut.

Men det är inte bara vår stolthet som behöver skyddas. Damm kan locka mikroskopiska skadedjur, som kvalster och orsaka andningsproblem för mer utsatta invånare.

Städerskor är experter när det gäller att effektivt ta bort damm och andra typer av smuts från hemmen och använder de bästa verktygen och rengöringsmedlen tillgängliga på marknaden för att göra jobbet och skapa fantastiska resultat.

Tips om hur man rengör dammiga ytor

De flesta människor kommer att damma i sina egna hem eftersom de tror att anlita ett städbolag för rengöring är för dyrt eller enbart för de rika och berömda, eller de har helt enkelt inte har tänkt på det som ett alternativ.

Om du dammar på egen hand så kommer här några rengöringstips för att göra den tråkiga uppgiften mycket enklare:

  • Om du har värdefulla föremål som visas i vitrinskåp, så som fint porslin och kristall, kommer du behöva ta bort dem alla och placera dem någonstans säkert för att rengöra och polera insidan.
  • Damma alltid alla ytor från topp till botten. När du torkar med trasan över en dammig yta kommer den att flytta en massa dammpartiklar runt och de kommer att släppa på mindre ytor. Till exempel bör du torka en fönsterbräda innan du gör golvlisterna.
  • Inte spraya rengöringsprodukter direkt på elektrisk utrustning, bildskärmar och TV-apparater. Om vätskan kommer inuti höljet och på kretsar kan det orsaka funktionsstörningar. I stället bör du spraya rengöringsmedel på en duk sedan torka dammet från ytorna, särskilt på kyl ventiler.

Du kan alltid anlita ett städbolag för att städa hos dig regelbundet. De är fullt utbildade och försäkrade städerskor kan göra all damning åt dig samt slutföra andra hushållssysslor till överkomliga priser. En städare kan komma och besöka ditt hem på en daglig, veckovis eller var fjortonde dag och se till att ditt hem hålls rent och snyggt på alla tider, vilket ger gott om tid att koppla av efter en hård arbetsdag.