Bekämpa vägglöss – tecken på att du kan behöva professionell hjälp

så bekämpar du och blir av med vägglöss

När det gäller bekämpning av vägglöss är det många som inte är medvetna om att de behöver hjälp. Lössen är så små att det kan vara svårt att se dem med blotta ögat och därför att förstå de symptom de orsakar. Ju längre de får härja fritt desto större blir problemet. De är svåra att bli av med, även om man kastar bort lakan, överkast eller möbler.

Vägglössbett

Om du har oförklarliga bett kan det vara en god ide att låta ett saneringsföretag göra en undersökning. Liksom med andra insekter märker man ofta inte när de bits, men man får nässelutslag efter bett, det vill säga kliande upphöjda rodnader I huden. Klådan och andra symptom gör det obekvämt att sova.

Gamla skinn från vägglöss

Liksom andra insekter ömsar lössen skinn. Om du hittar ansamlingar av gamla skinn är det ett tecken på att det är dags att sanera. Eftersom lössen är små är också skinnen små och därtill färglösa. De ömsar skinn ofta (minst sex gånger) innan de blir könsmogna och kan börja fortplanta sig.

Gömställen för vägglössen

Undersök ostädade ytor I hemmet. Genom att flytta på saker kan du upptäcka löss eller spår av dem. Det är också viktigt att titta runt och under madrasser, liksom i springor. Du kan hitta dem på svåråtkomliga ställen och i springor och vrår. Titta också bakom väggpaneler och lister, där de gärna gömmer sig i väntan på nästa måltid.

Nästa steg – Anlita ett städföretag för sanering

Om du vet att du behöver sanera är det bäst att ringa ett saneringsföretag på en gång. Även om du inte är säker på att du har en invadering är det en god ide att låta en expert ta en titt. Fackmän vet i regel precis var man ska leta och kan ge råd om sanering behövs. Kontakta vår städfirma i Stockholm för mer information om hur du kan bli av med vägglöss.

Dessvärre är lössen ganska motståndskraftiga och är därför svåra att bli av med. De flesta metoder som föreslagits för att sanera själv är ineffektiva. Dessa varelser kan hålla sig gömda under en längre tid. Man kan tro att de försvunnit medan de i själva verket bara tagit en paus och kan komma tillbaka när som helst.

I de flesta fall måste speciella kemikalier användas vid sanering i hemmet. Du vill nog försäkra dig om att dessa hanteras på ett erfaret sätt. En felaktig hantering kan skapa mer problem än vara till hjälp. Även om du inte är säker, skadar det inte att låta en expert se sig omkring. Om inte annat kan en sådan undersökning ge dig sinnesro.